AJAX logga

Larm – för hemmet, båten, husbilen, husvagnen m.m.

Ajax levererar professionell säkerhet till hem, företag, båt och husvagn världen över. Ajax Systems är en europeisk tillverkare av professionella säkerhetssystem med funktioner för smarta hem samt mobila hem. Deras larmsystem och larmenheter är högteknologiska och har en konstnärlig design.  Systemet monterar du själv med hjälp av QR-kod och en gratis app. Flexibiliteten, stabiliteten och inte minst den moderna designen bidrartill att systemet vuxit i popularitet under de senaste åren.

Ajax larm är ett av de mest omfattande larmsystemen som finns. Ajax är helt säkrat med anti-sabotage och anti-jamming system, krypterade och säkra kanaler och autentisering. Den har tvåvägskommunikation, kollar detektorer var 12-300:e sekund och skickar larmmeddelanden på mindre än 150 millisekunder. Lägg därtill användarvänligheten med en enkel app, ett stort utbud av sensorer/larmenheter och snygg design. Du bygger enkelt ut ditt system med t.ex. dörr/fönster magneter, brandvarnare eller kameror.  Livslängden är minst 10 års och en garantitid på 2 år.

Ajax larmsystem är enkelt och prisvärt. Enheterna läggs enkelt till i en app där du sedan styr hela ditt system. Systemet kräver inga abonnemang. (Uppkoppling mot väktarbolag kräver dock avtal och abonnemang.)

Ajax hub

Ajax Hub – Centralenhet

Ajax centralenhet – Ajax Hub kommunicerar trådlöst med larmenheterna med enorm räckvidd, är immun mot hackning och har skydd mot utstörning. Larmhubben är hjärtat i ditt larmsystem och den som styr larmet, kommunicerar med larmenheterna och kommunicerar/skickar larm till dig och din eventuella larmcentral.

Du kan välja att installera själv eller ta hjälp av installatör, du kan välja att själv ta emot och verifiera larm eller koppla ditt Ajaxlarm till en larmcentral. Frihet att välja, helt enkelt.

Olika typer av larmhubb

Ajax Systems har flera olika hubbar i sitt sortiment: Ajax Hub2, Ajax Hub2 Plus och Ajax Hub Hybrid. Hubbarna finns som 2G (gen1) och som 4G (gen2). Vill man vara säker på att kunna ha larmet för en lång tid framöver ska man satsa på 4G-varianterna då 2G-nätet kommer att stängas ner inom de närmsta åren.

Ajax Hub2: Stödjer fotoverifikation i kombination med Ajax MotionCam. Huben ansluts med Ethernet och 2g/4G. De flesta klarar sig med denna

Ajax Hub2 Plus: är för dig som vill har marknadens bästa larmhubb med stöd för fotoverifikation, Ethernet, Wi-Fi, 2G/3G/4G. Denna hubb är ett bra alternativ för dig som ställer höga krav på anslutningsmöjligheter eller är i behov av olika typer av mobil kommunikation, exempelvis på svårtillgängliga ställen som fritidshus och sommarstugor.

Ajax Hub Hybrid: Denna hub går att använda till både de trådlösa Jeweller-enheterna och till de trådade Fibra-enheterna. Ger möjlighet att kombinera trådad och trådlös teknologi.

APP – Ajax Security System

Ett Ajax larm är enkelt att installera och konfigurera. Via Ajax Security System-appen lägger du enkelt till dina enheter med ett klick. Du styr larmets lägen, På, Av, Nattläge och Paniklarm direkt i telefonen. Utlösta larm visas och kvitteras på några få sekunder av dig och eventuell larmcentral. Det är enkelt att komplettera och bygga ut systemet när det passar dig.

Det finns även möjlighet att att ha fasta kontrollpaneler i kombination med app-styrningen.

Ajax produkter

Komponenter

Utöver de sedvanliga larmdetektorerna kan du även utöka ditt larmsystem med t.ex. brandvarnare, sirener, vattenlarm & fuktvarnare, trygghetslarm, överfallslarm, belysning, övervakningskameror m.m.

Genom att använda sig av scenarier i appen kan man lägga in vad som ska hända när t.ex. larm för högt vatten startar. Det finns då möjlighet att lägga in att pump ska startas.