Raymarines fast monterade Ray90 Modular VHF-radio tar multi-stationskommunikation och trafikhantering till en helt ny nivå när det gäller styrka, prestanda och flexibilitet. Ray90, med black-boxutförande, har en sändare/mottagare som man slipper se samtidigt som det ergonomiska RayMic-handsettet och fjärrhögtalaren ger full kontroll över radion med kristallklart ljud.

Viktiga funktioner

 • VHF-radio med black-box och multi-stationsfunktion
 • NYTT – Trådlöst handset and och aktiv högtalare
 • Trådbundet handset och passiv högtalare ingår
 • Kan utökas till 2 st. handset
 • Inbyggd megafon och mistlursgenerator
 • Exter GPS, tillval
 • Enkel nätverkskommunikation med NMEA2000 och NMEA0183

Ray90 är utrustad med en kraftfull 25-watts sändare och elektronik av handelskvalitet för att hålla länge och leverera överlägsen prestanda. Kanalskanning, dubbelvakt (dual-watch), trippelvakt (tri-watch) och vädervarningar är standard. Tack vare att radion har klass D digitalt selektivt anrop (DSC) och integrerad GPS är det lätt att göra inställningarna för avancerad säkerhet och anrop. Ange bara din båts MMSI-nummer när du gör inställningarna så är det bara att sätta igång. För GPS-systemet krävs tillvalet GA150 passiv GPS-antenn.

Positionsspårning

Utnyttja Ray90:s positionsspårning för att ha koll på upp till fem DSC-utrustade fartyg som befinner sig i närheten. Deras respektive position visas automatiskt via din Raymarine multifunktionsdisplay. Håll ett öga på de andra båtarna i ditt gäng, övervaka fartyg som kan vara av intresse eller hantera din lokala flotta. I Europa stöder Ray90 ATIS-systemet på farbara inre vattenvägar.

Megafon

Med Ray90:s inbyggda megafon hörs du på däck över hamnen. Anslut mistlurstillvalet så att din närvaro blir känd med 30-watts ljudutmatning, plus 2-vägskommunikation. När dimman tätnar kan megafonen även ställas in för att automatiskt skicka ut mistlurssignaler till motor- och segelbåtar under gång och för ankar.

Vattentät och robust

Ray90:s sändare/mottagare är ingjuten i massivt aluminium för att motstå stötar och vibrationer och ha maximal värmeavledning. RayMic-handsettet har superklar bakgrundsbelysning för att lätt kunna avläsas under alla förhållanden och de extra stora knapparna ger ett säkert grepp och lätt åtkomst till de vanligaste funktionerna.

Utöka ditt system

I Ray90-systemet ingår ett trådbundet RayMic-handset och en passiv högtalarsats. Utöka ditt system med ett extra RayMic-handset och en extra fjärrhögtalare. För bullriga miljöer, välj till den aktiva fjärrhögtalaren. Det spelar ingen roll hur liten eller stor din båt är, Ray90 har all den kraft och prestanda du behöver för viktig kommunikation till sjöss.

RayMic trådbundet handset

A80289, tillbehör till RayMic trådbundet handset

Med Raymarines RayMic handset kan du fjärrstyra, med alla funktioner, Ray60, Ray70, Ray90 och Ray91 från en andra plats ombord. Den trådlösa RayMic ansluts tillbaka till handsettets expansionsport på den kompatibla VHF-radion.

RayMic-handsettet har en extra stor LCD-display med superklar bakgrundsbelysning för att lätt kunna avläsas under alla förhållanden. Extra stora tangenter med gummibeläggning gör greppet säkert och det blir lätt att komma åt vanliga funktioner.

RayMic har också en anslutningsport om man vill lägga till en passiv högtalare (tillval) till stationen (ange A80297). För att RayMic-installationen ska bli komplett, kom ihåg att välja rätt längd på förlängningskabeln till RayMic, säljs separat. Förlängningskablar finns i längderna 5 meter (A80291), 10 meter (A80292) och 15 meter (A80290).

 

Tillbehör till aktiv högtalare

Tillbehör till A80543 Ray90/91 aktiv högtalare

Varje ord hörs högt och tydligt med en aktiv, förstärkt högtalarsats till din Ray 90 eller 91 VHF-radio. Högtalarsatsen är idealisk i bullriga områden, till exempel öppna motorbåtar, expresskryssare, blåsiga flybridges eller till och med under däck på högljudda fartyg. Den aktiva högtalaren har en egen inbyggd ljudförstärkare och ljudfrekvenshögtalare. Även vid högsta volyminställningen ger den kristallklart ljud som du kan höra och förstå.

Högtalaren är inbyggd i ett kompakt hölje som både är robust och vattentätt. Montera den vertikalt eller horisontellt på vilket skott som helst eller i taket. Högtalaren ansluter direkt till närmaste trådbundna eller trådlösa handset-bas.

RayMic trådlöst handset

Tillbehör till A80544 trådlöst handset

Trådlöst handset som tillval

 • Lägg till upp till tre trådlösa handset till VHF-systemet
 • Trådlöst nav för både data och ljud till och från dina trådlösa handsetsstationer
 • Vattentät konstruktion
 • Stora LCD-skärmar och gummerade knappsatser
 • Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri för lång livslängd med den senaste induktiva laddningstekniken – ingen laddningsport eller kabel behöver anslutas!
 • Trådlös basstation paras med aktiv högtalare
 • Handsettet har larm med smart positionsgivare – aktivera larm från hubb

 

Tillbehör till passiv högtalare

A80542 Ray90/91 tillbehör till passive högtalare

Lägg till en passiv högtalare till din trådbundna handset-station så får du kristallklart ljud från ditt VHF-system. Raymarines passiva högtalare är perfekt för lite tystare miljöer som till exempel styrhytten, salongen, hytterna och navigationsbordet. Högtalaren, utan förstärkare, ryms i en kompakt inneslutning som är både robust och vattentät. Högtalaren kan monteras horisontellt eller vertikalt på vilket skott som helst eller i taket och kopplas direkt in i det trådbundna handsettets bas.

A80297 krävs om den köps separat.

Ray50 VHF är ett kraftfullt kommunikationssystem förpackat i ett fodral som är tillräckligt litet för att kunna monteras i stort sett var som helst.

Med sin inbyggda GPS är den kompakta Ray52 DSC-klar direkt ur förpackningen för ökad säkerhet och bekvämlighet samt är lätt att installera.

Ray60 är en är en fullstor VHF-radio som försetts med de viktigaste kommunikationsfunktionerna för att uppfylla båtfolkets behov. Tillval, handset.

RAY70

Ray70 från Raymarine är den ultimata allt-i-ett-kommunikationslösningen för skeppare som vill ha det bästa. Ray70 har VHF med alla funktioner, megafon, AIS-mottagare och är förberedd för dual-station med tillbehöret RayMic (tillval).