Smart Fuel Cell AG (SFC)

Smart Fuel Cell AG (SFC), världsledande leverantör av bärbara bränsleceller, är det första företaget som lanserat bränsleceller för fritidsbruk ombord på båtar. En verklig revolution inom strömförsörjningsområdet.

Bränslecellen innebär fördelen av att bli oberoende av el i bryggan eller långvarig motorkörning för att hålla batterierna i trim. Bränslecellen är också ytterst pålitlig och helt underhållsfri. En bränslecell omvandlar metanol till elenergi med enbart en liten mängd koldioxid och vattenånga som restprodukt.

Där ett miljövänligt arbetssätt, restprodukterna-utsläppen, är inte större än att de kan jämföras med utandningsluften från ett barn. Bränslecellen är en inkapslad enhet som ansluts direkt till båtens förbruknings batterier.

Funktion

En EFOY COMFORT laddar upp fordonsbatteriet helautomatiskt.Den integrerade laddningsregulatorn övervakar permanent laddningsnivån i 12 V-batteriet. Därmed har du alltid välfyllda energireserver – dina batterier håller även mycket längre eftersom den kontinuerliga uppladdningen skyddar dem mot skadlig djupurladdning. Vid behov startar EFOY COMFORT automatiskt och slår därefter ifrån när batteriet har laddats. Med hjälp av en växelriktare kan du även ansluta 230 V-utrustning.

myEFOY - EFOY-appens styrfunktion

Gör din smartphone eller surfplatta till fjärrkontroll för din EFOY COMFORT med myEFOY-funktionen i EFOY-appen. Välj driftinställning med ett knapptryck och läs översiktligt av alla viktiga data för din bränslecell, tankpatron och batteri.

Intressant statistik som t.ex. bränslecellens dagsförbrukning eller genomsnittlig dagsförbrukning visas överskådligt i appen. För att styra din EFOY COMFORT med myEFOY behöver du EFOY bluetootadaptern, EFOY-appen (från Android 4.4 och iOS 8.0; Bluetooth 4.0 kompatibel) och senaste inbyggda programvaruversionen för din EFOY COMFORT 15.13.